Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înțeles

Cu sau fără mască,
Moșul trebuie să sosească!

0748 161 435

0748 161 436

Scrisori de la Moș Crăciun

Dragă corporatistule,

Știu că ești surprins să primești această scrisoare, dar să știi că Moșul nu uită pe nimeni. Nici măcar pe cei care poate nu mai cred în el. Te urmăresc în fiecare zi cum mergi la birou conștiincios, îți faci treaba, respecți dead-line-urile, îți atingi obiectivele, targeturile (vezi cât de bine mă pricep?), discuți despre job-ul tău și în pauza de masă, uneori stai peste program sau îți mai iei de lucru și acasă. Te înțeleg, și Moș Crăciun muncește foarte mult. Și nu doar o lună pe an, ci tot anul. Îți dai seama cam cât de greu mi-ar fi să pregătesc toate darurile într-o singură lună? Să nu mai vorbim de faptul că este important pentru mine să știu câte ceva despre fiecare om pe care-l vizitez. Însă este bine din când în când să încetinim ritmul, să ne întoarcem către cei dragi, să le oferim și lor tot la fel de multă atenție cât oferim job-ului nostru și mai ales, să ne oferim și nouă înșine această atenție.

Așadar, dragul Moșului, oricât de ocupat ai fi, de stresat și de concentrat pe munca ta, nu uita de tine și de cei dragi și nu uita să aduci bucurie în viețile celorlalți!

Să ne revedem cu bine!
O îmbrățișare caldă de la Moș Crăciun

Dragă profesore,

Avem atât de multe în comun, dacă stăm să ne gândim bine. Și tu și eu, Moș Crăciun, suntem înconjurați de copii. Și tu și eu le putem aduce zâmbetul pe buze, fericirea în suflețele. Amândoi avem darul de a-i învăța câte ceva și misiunea de a-i face niște pui de oameni minunați. Știu însă și cât de greu poate fi uneori. Cât de solicitanți sunt cei mici, câtă energie au și cât de greu este să-i faci să stea cuminței la locurile lor, atenți la ceea ce ai tu de împărtășit. Nu e treaba ușoară, dar e clar că tu ai un dar aparte dacă ai ajuns să faci meseria aceasta. Bucură-te de fiecare moment, împrumută din energia și bucuria lor, lasă-ți creativitatea liberă, ajută-i să învețe cum să gândească, nu ce să gândească și transmite-le cele mai importante valori cu care ar trebui să pornească la drum în viață. Eu, Moș Crăciun, încerc mereu să le vorbesc despre iubire, generozitate, bunătate, recunoștință, răbdare, respect, corectitudine, dreptate, sinceritate, adevăr. Iar eu, Moș Crăciun, sunt aici și pentru tine să te ajut în momentele în care poate nu mai ai soluții. Ai grijă de tine și de toți copiii care te înconjoară!

Să ne revedem cu bine!
O îmbrățișare caldă de la Moș Crăciun

Dragă doctore,

Tu ești mai mult decât un Moș Crăciun! În tine chiar ar trebui să creadă oricine, iar tu ar trebui să poți aduce bucurie și alinare pentru toată lumea. Dar ești și tu om și uneori nu te poți lupta cu nevăzutul. Nu poți salva pe toată lumea, nu poți face totul perfect. Dar poți (și știu că asta faci) să pui mult suflet în tot ceea ce faci. Oamenii vin către tine plini de speranță și cu rugămintea în ochi. Iar tu ai nevoie de o minte limpede pentru a lua cele mai bune decizii, pentru a face tot ce e mai bine. Crede în tine, ăsta e sfatul Moșului! Și iubește oamenii! Din iubire se nasc cele mai frumoase lucruri. Ai una dintre cele mai dificile și solicitante meserii, Moșul știe asta și tocmai de-asta multe gânduri bune ale mele se îndreaptă către tine. Și te rog, să faci tot ce e mai bine și pentru tine, așa cum faci pentru ceilalți. Ai grijă de sănătatea ta, de corpul tău, de mintea ta ca să poți în continuare să fii sursă de vindecare pentru ceilalți. Iar eu, Moș Crăciun, promit să veghez așa cum pot eu la binele tău!

Să ne revedem cu bine!
O îmbrățișare caldă de la Moș Crăciun

Dragă copil minunat,

Știi că ești cel mai bun prieten al meu? Cel mai iubit? Cel de care mă simt cel mai aproape? Asta pentru că tu crezi în mine mai mult decât oricine altcineva. Iar eu, Moș Crăciun, o simt și caut mereu să-ți răsplătesc încrederea. Avem și foarte multe în comun: veselia, energia, ghidușia, pofta de joacă și de...dulciuri. Apropos de asta, te rog nu uita să-i pregătești Moșului paharul cu lapte și biscuiței din aceia buni. Tare mă bucur când găsesc așa ceva lângă brad. Îmi revine energia instant. Recunosc, Moșul mai exagerează uneori cu dulciurile (se vede un pic pe mine, așa-i?), dar tu, copilaș drag, ascultă de mami și de tati când îți spun că e suficient câtă ciocolată ai mâncat. Ei știu ce e mai bine pentru tine. Vreau să-ți mulțumesc pentru că nu uiți în niciun an să-mi trimiți scrisori. Contează mult pentru mine. Pe Moșul îl ajută să știe exact care sunt dorințele tale. Și crede-mă, fac tot posibilul să îndeplinesc cât mai multe dintre ele. Tu ai grijă să înveți bine, să fii respectuos, să fii creativ și voios, să fii atent și generos cu ceilalți, să ai răbdare și înțelegere, să rămâi un copil bun, inocent și frumos cât mai mult!

Să ne revedem cu bine!
O îmbrățișare caldă de la Moș Crăciun

Dragă mămică,

Moș Crăciun se înclină în fața ta! Ești ființa cea mai puternică din câte cunosc. Chiar și atunci când nu mai poți, tot mai poți un pic. Ești omul care se dedică celorlalți fără să ezite, care alină orice durere, șterge orice lacrimă. Ești cea care citește seara, înainte de culcare, povești cu Moș Crăciun, cea care ajută la scrierea și trimiterea scrisorilor către mine. Ești un model așa frumos de bunătate, blândețe și iubire. Iar Moș Crăciun nu avea cum să nu observe toatea astea. Însă Moșul vrea să ai mare grijă și de tine ca să poți avea în continuare grijă de ceilalți. Fă-ți bucurii, gândește-te la lucrurile care îți plac și fă loc și pentru ele în programul tău încărcat. Răsfață-te și relaxează-te ori de câte ori ocazia. Astfel vei avea energia să împrăștii și mai multă bucurie. Ai voie să și plângi atunci când simți că ai nevoie. Mămică minunată, Moșul este mândru de tot ceea ce realizezi în fiecare zi și sunt sigur că acest lucru este valabil și pentru toți ceilalți oameni care te înconjoară. Chiar dacă uneori uită să ți-o spună!

Să ne revedem cu bine!
O îmbrățișare caldă de la Moș Crăciun

Dragi bunici,

Și eu, Moș Crăciun, sunt tot un bunicuț. Un bunicuț blând pentru toți copiii din lumea asta. Un bunicuț darnic și bun. Pentru că așa sunt bunicii. Întruchiparea bunătății, a căldurii, blândeții și ...a răsfățului. Știu că nu puteți rezista să nu le faceți toate poftele micuților din viața voastră. Știu că nu puteți rezista uneori să lăsați de la voi mai mult decât scrie la carte. Dar pentru asta sunt bunicii. Să aline, să ofere, să alinte, să aducă bucurie. Și tare bine e când copiii au astfel de îngeri în viața lor. Așa că bunicuți dragi, aveți grijă de voi și de sănătatea voastră ca să vă puteți ocroti copiii și nepoții cât mai mult timp. Și bucurați-vă de vârsta această magică la care timpul pare că are un pic mai multă răbdare pentru joacă, lecturi, pregătit prăjituri, plimbări și teatru de păpuși. Un timp ce aș vrea să fie veșnic pentru voi. Copiii care îi au pe bunici aproape sunt cei mai fericiți copii. Cumva compleți. Nicio copilărie nu ar trebui să fie lipsită de bunici și de poveștile lor!

Să ne revedem cu bine!
O îmbrățișare caldă de la Moș Crăciun

Dragă om politic,

Tu ai ales un drum greu. Nu ești un fel de Moș Crăciun, nu prea te vede nimeni așa, indiferent de cât încerci tu. Mulți frați de ai tăi au făcut greșeli multe. Dar eu știu că poți fi și altfel. Poți fi bun, cinstit, harnic, muncitor, onest, corect, cu o coloană vertebrală dreaptă. Moșul știe că există și calea asta. Și te invit să pornești pe ea și să atragi cât mai mulți dintre cei ca tine pe calea asta. A face bine este poate cel mai plăcut lucru. Satisfacțiile sunt imense, bucuria fără margini și recunoștința oamenilor îți ajunge pentru toată viața. Moșul știe, că doar despre asta este misiunea de a fi Moș Crăciun. Lasă vechile metehne în urmă și fă în așa fel încât în urma ta să rămână ceva bun. Ceva de care lumea să-și amintească peste ani. Ai tot ce-ți trebuie pentru asta, trebuie doar să-ți dorești. Pune-te în slujba celorlalți și a acestei țări frumoase cu sinceritate și motivație dreaptă. Iar Moș Crăciun te va răsplăti și pe tine, negreșit!

Să ne revedem cu bine!
O îmbrățișare caldă de la Moș Crăciun

Dragă om singur,

Știu, cel mai greu îți este acum, de sărbători. Cel mai greu îți este când îi vezi pe toți cum se strâng, cum își dăruiesc, cum stau la povești. Singurătatea e haina cel mai de greu de purtat, dar uneori viața ne îmbracă și cu ea. Pe perioade mai lungi sau mai scurte. Moș Crăciun știe însă că și în această singurătate poți găsi lumină. Nu ai un suflet pereche lângă tine? Nu-i nimic, poți avea prieteni, poți avea pe cineva care să te întrebe din când în când dacă ești bine, dacă ai nevoie de ceva, cu condiția să oferi și tu înapoi aceeași grijă. O relație înseamnă respect, responsabilitate și reciprocitate. Indiferent despre ce fel de relație vorbim. Fă-ți mici plăceri, bucură-te de ceea ce viața are de oferit, bucură-te de locuri frumoase, de teatru, filme, concerte, de o mâncare bună, de oameni frumoși. Bucură-te de liniștea pe care o ai și folosește-o pentru a medita și a atrage tot ce e mai bun în viața ta. Bucură-te de un somn bun, de lecturi frumoase. De orice inima ta poftește. Și rămâi cu sufletul deschis pentru oameni noi și experiențe noi!

Să ne revedem cu bine!
O îmbrățișare caldă de la Moș Crăciun